homePROFILETAGBOARDCREDITSfacebooktwitterfollow
......
 
2:14am. 
Masih tak dapat nak lelapkan mata. Huwaaa~~ Aku taksuka suasana macam ni!! Sunyi. Erghh macam2 bermain di kepala ni. Haihh.. Kenapa lah payah nyaa kau nak lelap wahai mata. Dah macam mata panda dah -.-  Apa lah yang aku nak menaip/membebel nih...
Oh yaa, Aku nak cerita sikit lah kan. Tadi di sekitar waktu kerja. Sedanglah aku seronok bronok tengah kerja lah kan. takkan lah tengah keje menari pulak, Hehehehe. K. Ada seorang akak ni tanya macam ni  kat aku. 
(Yana akak nak tanya dengan awak somethinglah. Tapi... Kalau akak tanya pun bukan awak boleh jawab.. Akak nak luahkan something ni.. Hmmm.. )
Aku pun yang masa tu tengah agak leka jugaklah macam dengar tak dengar.. Ingat dia nak ajak gosip pasal artis malaysia ke hape lahh kan. Hahaha. Bunyi macam serius jee masa akak ni cite, So aku stop ahh kejap mengelamun tuu. Hehehe. K pastu aku pun jawab ~~
Peh kak, macam serius jee.. Hahaha. Akak nak luahkan apa? Luahkan jelah. At least saya boleh bagi pendapat. Haa citee lahh)
Then dia pun tanyaa ~~
( Yana, akak takotlah kalau akak dah sayang seseorang tuu, dia takboleh nak terima kekurangan kita. Yelah kita manusia mana perfect kann. Hmmm )
Aku agak tergamam jugak lah masa tu . Dah kenapa pulak tetibe akak ni tanya macam tuu. Agak tersenyum sikit lah time tu, Then aku jawab..
( Kak, kalau betol dia sayang akak. Dia akan terima akak seadaanya. Dia mampu terima kelebihan dan kekurangan akak. Kalau dia takboleh terima, better akak tinggalkan je dia. buat apa masih nak sayang orang macam tu kak. Tak ikhlas sayang kita. Kita ni perempuan hati cepat terguris.  kak. jangan sesekali kita biarkan orang macam ni sakitkan and guriskan perasaan kita kak. InshaAllah, kalau dia betol2 sayang akak. dia mesti akan terima akak. InshaALLAH.
Then akak tu pun teruskan buat kerja dia bila dah dengar aku membebel yekyek katenye. Hahahamboii ekau kak~~
Kadang2 pun aku rasa macam mana yang akak ni rasa. Yelah, boleh ke dia terima kelebihan dan kekurangan aku. Seringkali jugak lah aku rasa macam ni bila aku kenal dengan lelaki. Kadang2 aku terlalu rasa aku ni banyak kekuranganlah aku undurkan diri. Takboleh ohhh.. Sakitnya bila hati disakiti makan masa terlalu lama untuk pulih. Cukuplah.  Erghhh complicated betol! Hahaha. But now, im freedom! betol lah orang cakap single ni best jugak. Hahaha. At least aku tak biarkan hati aku disakiti :) Bila aku rasa dah ada orang yang mampu jaga hati aku, dan begitu jugak aku sebaliknya, InshaAllah dengan izin DIA aku akan jaga dia sebaiknya. InshaAllah. Amin.
Ok ler sebelum aku mengarut tah sampai mana. Better aku tido.!! Huwa huwa. GoodMorning World! Kbai
POSTED BY moshi moshi :)) ON Friday, 14 March 2014 @ 11:58
back | all rights reserved desiree 2012